-VATAN SEVGİSİ ‘ENGEL’TANIMADI

-ENGELLİLERDEN 1 GÜNLÜK ASKERLİK -VATAN SEVGİSİ ‘ENGEL’TANIMADI İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE- Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneğinin öncülüğünde Rize İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda bir günlük askerlik eğitimini tamamlayan 16 engelli, düzenlenen törenle yemin edip terhis belgelerini aldı. Vatan sevgisi “ENGEL” tanımadı. Rize İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen yemin törenine Rize Vali yardımcıları Ahmet Dalkıran, Abdullah Şen, Cumhuriyet..

Tarih : Okunma : 58 Defa Okundu... Yorum Yap

-ENGELLİLERDEN 1 GÜNLÜK ASKERLİK

-VATAN SEVGİSİ ‘ENGEL’TANIMADI

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE- Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneğinin öncülüğünde Rize İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda bir günlük askerlik eğitimini tamamlayan 16 engelli, düzenlenen törenle yemin edip terhis belgelerini aldı. Vatan sevgisi “ENGEL” tanımadı.

Rize İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen yemin törenine Rize Vali yardımcıları Ahmet Dalkıran, Abdullah Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, AKES-DER Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu çok sayıda daire müdürü, askeri personel ve engelli yakınları katıldı.16 engelli, törende saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra Törende Türk bayrağına el basarak yemin etti. Bayrak geçişiyle de protokolü selamladı. İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, törende yaptığı konuşmada, temsili askerlik için gelen engelli 16 kişiyi ve ailelerini ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği ( AKES-DER ) Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu’ engelliler toplumun bir gerçeğidir. Bir gün dahi olsa, şerefli Türk askerinin üniformasını giymenin mutluluğunu yaşayan bu kardeşlerimin bu anına vesile ve şahit olmak beni ve derneğimin tüm üyelerini çok mutlu etmiştir. Askerlerin aileleri de çocuklarının bir günlüğüne de olsa askerlik yaptıkları için gururlu olduklarını görmek mutluluklarına ortak olmak bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir’dedi.

İkizdere Fazliye Hüseyin Turanlı ÇPALisesi 11-A Sınıfı öğrencilerinden 20 yaşındaki Erol Tavukçu, Rize İl Jandarma Komutanlığının düzenlemiş olduğu programda bir günlüğüne de olsa vatani görevini yaparak belgesini aldı. Öğrencimizin sevinci ve gururu bizi de duygulandırdı diyen Okul Müdürü Murat Boza’ Her Türk asker doğar sözünün boş yere söylenmediğini bize tekrar hatırlatan öğrencimizi ve Rize Jandarma Komutanlığını kutluyoruz. Öğrencimizin mutluluğunu görmekten ailesi ve öğretmenleri olarak bizlerde ziyadesiyle memnun olduk’dedi

İlk yorumu siz yazın