Türkiye-Kazakistan Sağlık Haftası Sona Erdi

Ankara (CUHA) – Türkiye-Kazakistan Ortak Sağlık Haftası 7-15 Nisan tarihleri arasında Kazakistan’ın Türkistan eyaletinde gerçekleştirildi. Hafta boyunca 114 özellikli ameliyat, 653 muayene gerçekleştirilirken 496 Kazak sağlık personeline de eğitim verildi. Türkiye-Kazakistan Sağlık Bakanlıkları ve Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Sağlık Haftası’nda bazı branşlarda bölgede ilk kez gerçekleştirilen ameliyatlar yapıldı. 2 milyon nüfusun yaşadığı Türkistan eyaleti..

Tarih : Okunma : 18 Defa Okundu... Yorum Yap

Ankara (CUHA) – Türkiye-Kazakistan Ortak Sağlık Haftası 7-15 Nisan tarihleri arasında Kazakistan’ın Türkistan eyaletinde gerçekleştirildi. Hafta boyunca 114 özellikli ameliyat, 653 muayene gerçekleştirilirken 496 Kazak sağlık personeline de eğitim verildi.

Türkiye-Kazakistan Sağlık Bakanlıkları ve Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Sağlık Haftası’nda bazı branşlarda bölgede ilk kez gerçekleştirilen ameliyatlar yapıldı. 2 milyon nüfusun yaşadığı Türkistan eyaleti ve çevresinde radyoloji alanında akciğer tümörlerine yönelik ilk kez eğitim gerçekleştirildi. Hafta boyunca toplamda 114 özellikli ameliyat, 653 muayene gerçekleştirilirken 496 Kazak sağlık personeline de eğitim verildi. Acil tıp branşında ise bölgede bulunan tüm hastanelerin acil çalışanlarına, Travmalarda Acil Yaklaşımlar, Kalp ve Akciğer Yeniden Canlandırılması (CPR), Entübasyon, Temel ve İleri Yaşam Desteği konularında eğitimler verildi.

Kazakistan Sağlık Bakanı Yelzhan Birtanov, geçen hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuğu olarak Tükiye’yi ziyaret etmiş; başta şehir hastaneleri ve kamu-özel işbirliği modeli olmak üzere bilgiler almış sağlık alanında karşılıklı işbirliğinin güçlendirilmesi kararı alınmıştı.

 

İlk yorumu siz yazın