RTEÜ Öğrencileri Mısır’da Yaşanan Zulmü Protesto Etti

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Ekonomi Topluluğu ve Medeniyet Topluluğu tarafından düzenlenen “Mısır’da Yaşanan Zulme Dur De!” konulu etkinlik Kongre ve Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi. Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi, Yedi Hilal Topluluğu, Genç Hareket, Genç İHH, Genç Türk Kızılay ve Rize Uluslararası Öğrenci Derneğinin de katkılarıyla gerçekleştirilen program, RTEÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Umur Köse’nin..

Tarih : Okunma : 368 Defa Okundu... Yorum Yap

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Ekonomi Topluluğu ve Medeniyet Topluluğu tarafından düzenlenen “Mısır’da Yaşanan Zulme Dur De!” konulu etkinlik Kongre ve Kültür Merkezi önünde gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi, Yedi Hilal Topluluğu, Genç Hareket, Genç İHH, Genç Türk Kızılay ve Rize Uluslararası Öğrenci Derneğinin de katkılarıyla gerçekleştirilen program, RTEÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Umur Köse’nin Kuran tilaveti ile başladı.

Kuran tilavetinin ardından, Mısır’daki darbe yönetiminin dokuz genci idam etmesine karşı tepki gösteren öğrenciler adına Mehmet Nuri Demir tarafından basın bildirisi okundu.

Darbeci Sisi yönetimine, adaletsiz yargılamalara ve baskılara son vermesi çağrısında bulunulan bildiride, İslam ülkelerinin bir araya gelerek yaşanan sürecin son bulması adına Mısır yönetimi ile görüşmelere başlamaları gerektiği vurgulandı. Müslümanların yaşanan adaletsizlikler karşısında daha duyarlı olması gerektiği ifade edildi.

Zulme karşı direnişi ve İslam Birliğini vurgulayan sloganlarla devam eden program, İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Adem Sadoğlu’nun yaptığı dua ile son buldu.

İlk yorumu siz yazın