RİZESPOR’UN UNUTULMAZ KAPTANI KÜRŞAT DUYMUŞ

KARAKTERİNDEN ÖDÜN VERMEYEN ADAM RİZESPOR’UN UNUTULMAZ KAPTANI KÜRŞAT DUYMUŞ 1 Şubat 1979 tarihinde Muş’ta doğdu. 12 yaşında futbola başladı. 17 yaşında profesyonel oldu.  Çaykur Rizespor’da yedi yıl forma giydi.  İstikrarlı çizgisi vardı. Gerek futbolu ve gerekse ahlakıyla Rizeliler onu çok sevdi. Rizespor’un unutulmaz kaptanları arasında yerini aldı. Güçlü fiziği, hırsı ve örnek duruşuyla futbolseverinin beyninde yer aldı…

Tarih : Okunma : 232 Defa Okundu... Yorum Yap

KARAKTERİNDEN ÖDÜN VERMEYEN ADAM

RİZESPOR’UN UNUTULMAZ KAPTANI KÜRŞAT DUYMUŞ

1 Şubat 1979 tarihinde Muş’ta doğdu. 12 yaşında futbola başladı. 17 yaşında profesyonel oldu.  Çaykur Rizespor’da yedi yıl forma giydi.  İstikrarlı çizgisi vardı. Gerek futbolu ve gerekse ahlakıyla Rizeliler onu çok sevdi. Rizespor’un unutulmaz kaptanları arasında yerini aldı. Güçlü fiziği, hırsı ve örnek duruşuyla futbolseverinin beyninde yer aldı. Türk futbolunda formasını terlettiği her takım için büyük özveriyle mücadele etti. Sanal portalda şahsına ait sayfalarda kimliğini tanımlarken özellikle “Rizespor Kongre Üyesi” ibaresini kullanması onun Rizespor ve Rize sevgisinin bir göstergesidir.

ŞEKERSPOR’DA FUTBOLA BAŞLADI RİZE’DE FİLİZLENDİ

Futbol yaşamı boyunca sırasıyla Şekerspor 1997-98, Çaykur Rizespor 1998-2005, Trabzonspor (Kiralık) 2002, Beşiktaş 2005, Trabzonspor 1998-2005, Ankaraspor 2006-2007, Kayseri Erciyesspor 2007, Çaykur Rizespor 2007-09, Kartalspor 2009-10, Bakı FK Azerbeycan 2010, Orduspor 2010-11 ve Akhisar Belediyespor 2011-13 formalarını giydi. Her gittiği takımda yüreğiyle hizmet etti. Beşiktaş’ta kısa süre yer aldı. Anadolu takımlarında forma giyen, ilk defa İstanbul’da büyük bir takımda oynamaya giden bir futbolcu olarak ona gereken şans verilmedi. Türkiye U-18 ve Türkiye U-21 millî takımına çağrılan Kürşat Duymuş, 18 kez Türkiye U-21 millî takımı için forma giymiştir. 2 kez de Türkiye A millî takımı için oynamıştır.

ŞAMPİYONLUKTA KATKISI BÜYÜKTÜ

1998-99 Sezonuna 2. Lig 4. Grubu’nda başlayan Rizespor Çaykur Rizespor 10 yıldır ayrı kaldığı Birinci Lig’e (Süper Lig) özlemini bu sezon dindirebilmek için motivasyon tazeleyerek, yeniden hummalı bir çalışmaya koyulacak. Bir önceki sezondan yalnızca 4 futbolcuyu elde tutup, 22 yeni futbolcuyu transfer edilmiştir. Bu isimlerden biri Şekerspor’dan transfer edilen Kürşat Duymuş’tu. Rizespor 1999-2000 sezonunda tam 11 yıl aradan sonra Rize, tekrar Birinci Lige (Süper Lig) yükselmenin mutluluğunu yaşarken bu başarıda Kürşat Durmuş’un katkısı oldukça büyüktü.

KÜRŞAT OLSAYDI RİZESPOR DÜŞMEZDİ

2001-02 Sezonunda Rizespor Süper Ligi 37 puanla 16. Olarak tamamlıyor ve küme düşüyordu. Sistemi oturtmadan takımın temel taşlarıyla oynanmış, bu doğrultu da Kürşat Duymuş da Trabzonspor’a kiralanmıştı. O gün futbol ile ilgilenen herkes şunu rahatlıkla söyleyebilir ki Rizespor Saffet ve Kürşat takımda tutulsa Rizespor asla küme düşmezdi.

 

KARAKTERİM AİLEMDEN GELİYOR

Kürşat Duymuş, bir basın açıklamasında kendisini şöyle tanımlıyordu: Ben futbola 12 yaşında başladım ve 17 yaşında profesyonel oldum. Kendime hep şunu söyledim: “Benim bu karakter yapım ailemden geliyor. Futbolcu olacağım, elimden geldiği kadar nereye gidebilirsem gideceğim, kariyer yapmaya çalışacağım. Bunun yanında bana maddi anlamda getirisi olacak. Ama hiçbir zaman futboldan para kazanacağım diye karakterimden ödün vermeyeceğim.” Bunları 17 yaşımda kendi kendime söylemiştim. Karakterimden ödün verirsem gece yastığa başını koyduğum zaman huzursuz olurum. Bu hayatta yaşamanın bir anlamı kalmaz.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş