RİZESPOR KİMSENİN CEBİNE SIĞMAZ

RİZESPOR KİMSENİN CEBİNE SIĞMAZ BİZİMKİSİ MEMLEKET SEVDASI Spor içinde sevgiyi taşıyorsa güzeldir. Nefretle kinle, farklı düşünene mobing uygulayarak, ötekileştirerek sonuca ulaşamazsınız. Bizim gibi düşünmeyen insanın varlığı bizi rahatsız ediyorsa “benim olduğum yere onun veya onun fikrinin ne işi var” düşüncesini taşıyorsak, kibirle yol alıyoruz. Mülkün gerçek sahibini yeterince tanımıyoruz demektir. 30 yıldır Rizespor tarihi üzerinde..

Tarih : Okunma : 63 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZESPOR KİMSENİN CEBİNE SIĞMAZ

BİZİMKİSİ MEMLEKET SEVDASI

Spor içinde sevgiyi taşıyorsa güzeldir. Nefretle kinle, farklı düşünene mobing uygulayarak, ötekileştirerek sonuca ulaşamazsınız. Bizim gibi düşünmeyen insanın varlığı bizi rahatsız ediyorsa “benim olduğum yere onun veya onun fikrinin ne işi var” düşüncesini taşıyorsak, kibirle yol alıyoruz. Mülkün gerçek sahibini yeterince tanımıyoruz demektir.

30 yıldır Rizespor tarihi üzerinde bilgi belge materyal biriktiriyorum. Bu birikim sonucu elimdeki materyallerle önce Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi isimli prestij kitabı oluşturdum. Mustafa Karali kardeşim sayesinde kitap hayata geçti. Ardından da sergilerle Rizespor tarihine insanları yolculuğa çıkardık. Sayısız yazlar yazdık. İki adet Şenol Birol İçin kitap hazırladık. Yanı Rizespor sevdası içimize işledi. Bütün bu mücadeleyi Muharrem Kürkçü ruhunu kavrayamayanlar ya da Rizespor ile var olanlar geçinenler kavrayamaz.

RZESPOR’DAN GEÇİNENLER

RİZESPORLU GEÇİNENLER

Bunu yaparken ne bir siyasi görüş, ne bir ticari beklenti içinde olmadık. Rizespor tarihinde yaşanmış sandıkta saklanan hatıraları gün ışığına çıkarmak Rizespor sevdamızın oluşturduğu bir tutkudur. Şimdi hedefimiz Süper Ligde bulunan ilimizin güzide kulübü için bir müze oluşturmak. Bizimkisi bir tutku bir memleket sevdası. Umarım hayat bulur… Böylesine azimle tutkuyla Rizespor sevdasına mesai harcarken kulübün tarihine katkı sağlarken Rizespor’un bugününe dair bir sözünüz olduğunda Rizespor’dan nemalanan, Rizespor’a geçim kaynağı, iş sahası, çiftlik olarak bakanlar, Rizespor ile bir konuma gelmek bir kesim varlığınızdan rahatsız olmaya başlıyor. Birileri sözlerimi pişirip pişirip üzerine istedikleri sosu katarak bir yerlere sunmalarına alışığım. Zaman en iyi ilaçtır.

NE SEVDAMIZDAN NE RİZESPOR’DAN VAZGEÇTİK

Konuşana mobing uygulayan, birilerine hoş görünmek için kimliğini tatile çıkaranları da bizi de o şehir tanıyor. Kimler geldi kimler geçti. Biz geçmedik. Ne sevdamızdan Ne Rizespor’umuzdan. Dün da Rizesporlu olmadık. Rizespor için yaptığım yorum asla ve katha kişisel kin taşımamaktadır. Rizespor başkanın başarısı Rizespor’un başarısıdır. Umarım başarısız olur düşüncesi Rizespor’un başarılı olması istemekte eş değerdir. Böyle kısır bir banal bir yaklaşım basit insanların işidir. Biz hem başarılı olmasını umduk diledik…

RİZESPOR RİZELİLERİNDİR

Bu gün Rizespor Türkiye liglerinde en çok Teknik Direktör ve futbolcu değiştiren takım konumunda ise, hak ettiği yerde değilse, taraftar, yönetim ve Rize şehri arasında diyalog kopuklukları var ise kalıcı köklü çözümler bulunmalıdır. Çözüm aranırken de taraftar, Rizeliler asla bu oluşumun dışında tutulmamalıdır. Ama günümüzde görüyoruz ki sevdası Rizespor olanlar değil hesabı Rizespor olanlar daha çok konuşuyor, dinleniliyor. Recep Tayyip Üniversitesi Rizespor işbirliğiyle “ Sosyal ve Ekonomik Yönleriyle Rizespor” konulu ciddi bir çalışma yapılabilir ve sorunları araştırılarak çözüm yollarını ortaya koyulabilir. Ortaya atılan sorunlar ve çözüm yolları bir kitap haline getirilebilir. Bu tarz bir çalışma Rize içinde pek tabii faydalı olur. Üniversiteler bulundukları illerde sosyal ve sportif alanlarda da çalışma yaparlar. Bu bağlamda Recep Tayyip Üniversitesi bir görev üslenebilir.

RİZESPOR PANELİ

Rizespor biran önce masaya yatırılmalı. Rize’de günlerce süren bütün paydaşları içine alan dev bir panel düzenlenmeli. “Rizespor nereye gidiyor” konulu panele Rize’yi yönetenler, Rizespor’u yönetenler, eski başkanlar eski yöneticiler taraftar temsilcileri sorunları ortaya koymalı. Eleştiren susturulmamalı. Yalakalar, büyük takımları tutan yardımcılar, asistanlar uzaklaştırılmalıdır. Rizespor ruhundan uzak ithal insanlarla başarı gelmez.

ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIR

19 Mayıs 1953 tarihinde Yakup Temizel, Atıf Taviloğlu, İsmet Bilsel, Yaşar Tümbekçioğlu, Muharrem Kürkçü tarafından kurulan ve 1968 yılında Rize’de faaliyet gösteren spor kulüpleri Fener Gençlik – Güneşspor’un kendilerini fes ederek bünyesine katılması ile profesyonelliği seçen Rizespor Kulübü kuruluşundan bu yana birçok olumsuzlukla karşı karşıya kaldı. Yalnız,  hiçbir zaman kulüp Rize’den Rizeliden uzak olmadı. En zor zamanlarda başkanlar yöneticiler hep Rizelilerle iç içe oldu. Bütün bu zorluklar Yönetim, taraftar, birlikteliği sağlanarak ve elele vererek aşıldı.

AŞ. GENELE YAYILMALI ŞEFFAF OLMALI

Rizespor’da yeni yapılaşmanın hangi şartlarla oluştuğuna, Rizespor AŞ. Kuruluş tüzüğünün veya yönetmeliğinin ne olduğuna ve hangi maddeleri içerdiğine dair kaçımız bilgi sahibiyiz. Bu maddeler neden net bir şekilde basına ve Rizespor Kamuoyuna açıklanmadı. Birçok spor kulübü varlığının küçük bir bölümünü binlerce üye modeli ile AŞ. haline getirirken, Rizespor’un bütün varlığı Rizespor Yatırım AŞ. üzerinden 44 katılımcı ile sağlanmıştır. Hal böyle iken bir kongrede söz alan ömrünü Rizespor’a adamış Lokman Kocan ağabeyimizin eleştirisi dönemin Rizespor başkanı tarafından“parayı ver gir Aş.’ye. Öyle konuş” şeklinde kesilmiştir. Oysa parayı vermenin AŞ. ye girmek için yeterli olmadığı herkesin malumudur.

Ben yine de taraftara sesleniyorum “Sahipsiz bir takımın batması haktır; Sen sahip çıkarsan bu takım batmayacaktır.

Fatih Sultan KAR / İST

İlk yorumu siz yazın