RİZEDE SAĞLIK ÖNEMLİ

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle RİZEDE SAĞLIK ÖNEMLİ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Güne dolayısıyla biz ilk arayan dost ve kuruluşların başında İl Sağlık Müdürlüğü geldiği için yazım onlara. Çalışan Gazeteciler Gününü unutmayarak kahvaltıyla jestiyle hatırlayan ve emeği geçenlere başta İl Müdürü Dr.Mustafa Tepe olmak üzere hepsine öncelikle teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanları da Gazeteciler gibi 24 saat..

Tarih : Okunma : 28 Defa Okundu... Yorum Yap

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

RİZEDE SAĞLIK ÖNEMLİ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Güne dolayısıyla biz ilk arayan dost ve kuruluşların başında İl Sağlık Müdürlüğü geldiği için yazım onlara.

Çalışan Gazeteciler Gününü unutmayarak kahvaltıyla jestiyle hatırlayan ve emeği geçenlere başta İl Müdürü Dr.Mustafa Tepe olmak üzere hepsine öncelikle teşekkür ediyorum.

Sağlık çalışanları da Gazeteciler gibi 24 saat görev yapar.

En özverili çalışan ekiplerin başında Sağlıkçıların geldiğini hepimiz biliriz. Haber olduğunda nasıl biz koşuyorsak, insanımızın başı ağrıdığın da da değerli Doktorlarımız aynı hızla koşuyor, bundan şüphemiz yok.

Kahvaltı bahane sohbet şahane dersek İl sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa Tepe 24 saat aralıksız hizmet yapmaya çalışan kuruluşunun dert ve sıkıntılarını anlattı.

Gazeteciler olarak dün olduğu gibi bugünde yarında her zaman Rize’de yapılacak olumlu çalışmaları haber yapmak için çabalarız.

Art niyet aranmaksızın olumsuzlukları da düzeltilmesi için haber yaptığımız çok oluyor.

Sağlık Müdürümüzün Basın olarak bizden önemli bir isteği oldu.

Aile Hekimlerine muayene olmayı ön planda tuttu. Aile hekimlerinin başarılı ve donanımlı olduğunu söyleyen Dr. Mustafa Tepe baş ağrısı içi Hastanelerimizin Acil polikliniğine gitmek orada çok yoğun yığılmalara sebep oluyor ve Doktorlarımız Acil servislerde iş yapamaz hale geliyor. Hastaların öncelikle aile Hekimlerine giderek bu sayede Acil servislerde yığılma olmayacağını söylemesi önemli bir ayrıntıydı.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, il genelindeki hastanelerde tıbbı cihaz ve sağlık personeli anlamında bir sıkıntı olmadığını “Sadece fiziki şartlar ve yatak sorunumuz var” derken Araştırma Hastanesinin fiziki yetersizliğine vurgu yaptı.

Rize’deki hastaneler sadece Rize’ye hizmet vermiyor.

Bölgede 1986 Çernobil patlaması sonrası hızla artan Kanser için Onkoloji Hastanesine Artvin ve Trabzon illerinden de hasta gelmesiyle aşırı bir yoğunluk yaşandığını Mustafa Tepe bizzat itiraf etti.

Önceki yıllarda Rize’den önce Trabzon’a maddi durumu olanların Ankara ve İstanbul’a gittiğin unutmadık.

Komşu illerden hastaların Rize’de ki sağlık hizmetlerini tercih etmesi hizmet verildiğinin göstergesidir.

Cumhurbaşkanının memleketindeki Hastanelerde tıbbı cihaz ve personel olarak bir sıkıntı yok ve olmamalı.

Rize dışından hastaların gelmesi yatak ihtiyacını karşılamıyor. Bu konuda Prof.Dr. Şaban Şimşek Hocanın hazırladığı Hastane projesi hayata geçseydi bugüne kadar önemli yol alınmış olunurdu. Şaban Hocanın Hastane projesini engellemek Rize’ye Sağlık alanında yapılmış en büyük ihanettir.

Bu eksikliğin zaman geçirilmeden giderilmesini bekliyoruz.

Araştırma Hastanesinde 520, Devlet Hastanesinde 300 yatak var ama yeterli değil.

Sağlık Müdürünün haklı olarak feryat ettiği bir konuda KANSER konusunda ilk teşhis olan KEMETEM’e erken teşhis için herkesin bilhassa 30 yaş üstü kadın erkek herkesin başvurması.

Şunu hatırlatayım buradaki Kontrollerin hepsi bedava yapılıyor. KEMETEM ünitesine şüpheli olması gerekmeyen herkesin erken başvurması sağlık için çok önemli.

İl Müdürümüz Mustafa Tepe ve ekibine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü için bizleri hatırlamasına teşekkür ediyorum

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş