RİZE’DE BİLİM ŞENLİĞİ

RİZE’DE BİLİM ŞENLİĞİ TÜBİTAK’ın ‘4007 Tübitak Bilim Şenlikleri Programı’ kapsamında desteği, Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Rize Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen Rize Bilim Şenliğinin açılışı yapıldı. Fatma Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış etkinliğine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat..

Tarih : Okunma : 22 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZE’DE BİLİM ŞENLİĞİ

TÜBİTAK’ın ‘4007 Tübitak Bilim Şenlikleri Programı’ kapsamında desteği, Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Rize Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen Rize Bilim Şenliğinin açılışı yapıldı.

Fatma Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış etkinliğine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Ali Bilgin ve ilgililer katıldı.img_7987-600-x-400

Programın açılışında bur konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Bilginin topluma aktarılması noktasında belediyeye bir katalizör görevi yüklemeyi arzu ettik. Bu manada bu deryaya bir damla da bizim katkımız oluyorsa ne mutlu bize. Çocuklarımızın teorik bilgiden uygulamaya yönelmeleri noktasında bu şenliğin çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Rize’de Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi gibi bir merkezin mutluluk verici olduğunu ifade eden Rize Valisi Erdoğan Bektaş; “Eğitim davasında kimsenin bir tereddüdü yok. Bu güne kadar eğitim deyince okul yapmak, dershane yapmak, yurt yapmak akla gelirdi. Çok şükür artık fiziki yapılar konusunda pek bir sıkıntımız kalmadı. Bundan sonra işimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi dershanelere ihtiyaç duymadan, hak ettikleri hayatı yaşayabilecekleri bir eğitim vermek olmalıdır. Bunu yapmadıktan sonra yaptığımız bu fiziki tesislerin bir anlamı yok. Bizim bundan sonraki işimiz inşaatçılık değil, işimiz eğitim ve bunu başarmak zorundayız” dedi.img_7980-1300-x-867

Teorik bilgileri uygulamaya dönüştürüldüğü bu tür projelere TÜBİTAK’ın son yıllarda destek verdiğini değinen Vali Bektaş, “Rize Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmenlerimiz imece usulü çalışarak herkes üzerine düşeni yerine getirerek bu günkü tabloyla bizleri buluşturdular. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Üç gün serecek olan Rize Bilim Şenliği boyunca, interaktif atölye ve laboratuvar çalışmaları, bilim söyleşileri, gökyüzü gözlemi ve sanatsal çalışmalardan oluşan 39 farklı etkinlik gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek olan bu etkinliklere 35 farklı okuldan 4-15 yaş çağında bin 600 öğrencinin aktif olarak katılmasının planlandığı belirtildi. Etkinlikleri gerçekleştirecek ekipte ise 9 akademisyen, 22 öğretmen ve 2 uzman personelin yer almakta olduğu ifade edildi.

İlk yorumu siz yazın