“RİZE BELEDİYESİ İNOVASYON MERKEZİ” KURULDU

“RİZE BELEDİYESİ İNOVASYON MERKEZİ” KURULDU Başkan Kasap, Belediye Meclisinin 03/10/2017 tarih ve 2017-101 sayılı kararı ile kurulan “Rize Belediyesi İnovasyon Merkezi”’nin ülkemizde il belediyeleri arasında bir ilk olma özelliğini taşıdığını belirtti. İnovasyon, bilginin ve teknolojinin topluma yarar sağlayarak kullanılması olarak tanımlanıyor. İnovasyon merkezi ise belediyenin hizmet verdiği, araştırma yaptığı, destekleği, proje geliştirdiği alanlar da dahil..

Tarih : Okunma : 16 Defa Okundu... Yorum Yap

“RİZE BELEDİYESİ İNOVASYON MERKEZİ” KURULDU

Başkan Kasap, Belediye Meclisinin 03/10/2017 tarih ve 2017-101 sayılı kararı ile kurulan “Rize Belediyesi İnovasyon Merkezi”’nin ülkemizde il belediyeleri arasında bir ilk olma özelliğini taşıdığını belirtti.

İnovasyon, bilginin ve teknolojinin topluma yarar sağlayarak kullanılması olarak tanımlanıyor. İnovasyon merkezi ise belediyenin hizmet verdiği, araştırma yaptığı, destekleği, proje geliştirdiği alanlar da dahil olmak üzere bunların dışında ihtiyaç duyulan tüm alanları da içerecek şekilde inovatif akıllı şehir konseptini geliştirmek ve oluşturmak için inovasyon yapmak üzere fikir geliştirmek, proje konusu oluşturmak, araştırma, geliştirme, ve iyileştirme faaliyetleri yapmak, proje fonları ve partnerleri bulmak için üniversite, kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, dernekler, sanayi kuruluşları, ulusal ve uluslar arası kuruluşlar, Avrupa Birliği gibi karşılıksız fon kuruluşları ile iş birliğinin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Ayrıcı merkez, amacı doğrultusunda belediyeye danışmanlık hizmeti sunmayı hedefliyor.

İnovasyon Merkezi organları gereği şehirdeki tüm paydaşlara açık görüş ve önerileri değerlendirmeyi sağlayacak bir yapıyı da barındırıyor.

Yönetim kurulu doğal başkanının Rize Belediye Başkanı olduğu İnovasyon Merkezi’nin koordinatörlüğünü ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Midilli yürütecek.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, merkezin yararlı çalışmalar yapmasını temenni ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

İlk yorumu siz yazın