Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlk Patent Diplomasını Aldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlk Patent Diplomasını Aldı Kurulduğu günden itibaren gerek eğitim öğretim, gerekse de araştırma geliştirme ve inovasyon alanlarında çalışmalarını devam ettiren ve her geçen gün öğrenci sayısını ve kalitesini artıran Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Türk Patent Enstitüsü’nden ilk patent diplomasını aldı. Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr…

Tarih : Okunma : 25 Defa Okundu... Yorum Yap

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlk Patent Diplomasını Aldı

Kurulduğu günden itibaren gerek eğitim öğretim, gerekse de araştırma geliştirme ve inovasyon alanlarında çalışmalarını devam ettiren ve her geçen gün öğrenci sayısını ve kalitesini artıran Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Türk Patent Enstitüsü’nden ilk patent diplomasını aldı.

Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tabak ve Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vagif Nevruzoğlu yapmış oldukları çalışma sonucunda ilk kez atık çay çalısından alternatif biyoyakıt üretilmesini başardılar.

Öğretim üyeleri yapmış oldukları açıklamada; “Günümüzde fosil yakıtların giderek azalması ve çevreye ve küresel ısınmaya sağladığı olumsuzlukların yanında maliyetinin yüksek olması gibi nedenlerin yeni ve ucuz alternatif enerji kaynaklarına olan ihtiyacı hızla artırdığını, çalışmanın temel amacının alternatif enerji kaynağı olan yeni biyoyakıt ürünlerinin elde edilmesi ve kullanılması olduğunu, Ülkemizde odun ve türevleri kaynaklı biyokyakıt ürünlerin yıllık tüketim miktarının yaklaşık 250 bin ton olduğu ve bunun da yaklaşık 100 bin tonunun ithal edildiği göz önüne alındığında yapılan çalışmanın öneminin daha iyi anlaşılacağını, Rize yöresinden temin edilen yıllık yaklaşık 150-200 bin ton ekonomik değeri olmayan atık çay çalısına uygulanan çeşitli bilimsel işlemlerin ardından yüksek kalorili ve düşük kül ve kükürt içerikli biyoyakıt ürünler elde edildiğini, söz konusu buluş sayesinde çay çalısı ve atıklarının değerli bir pazar ürününe dönüşmesinin yanında ilgili işletmelerin kurulmasıyla birlikte bölge halkına yeni bir iş istihdamı ortamı oluşturabilmenin imkânının ortaya çıktığını” belirttiler.

İlk yorumu siz yazın