-OVİT TÜNELİ OVİT EKREM ORHON TÜNELİ OLSUN

-OVİT TÜNELİ OVİT EKREM ORHON TÜNELİ OLSUN -VERÇENİK DAĞCILIK KULÜP BAŞKANI EMİN ALİ KALCIOĞLU’ADINA 13 YILDIR ZİRVE YAPTIĞIMIZ EKREM ORHON’UN İSMİ OVİT TÜNELİNE VERİLMELİ’ İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-Rize-Erzurum karayolunun en yüksek zirvesi olan Ovit Dağında kış ulaşımı sağlanması için yapılan Ovit Tüneline Ekrem Orhon ismi verilmesi isteniyor. 14.300 metre uzunluğuyla şu anda Türkiye’de en uzun Dünyada..

Tarih : Okunma : 15 Defa Okundu... Yorum Yap

-OVİT TÜNELİ OVİT EKREM ORHON TÜNELİ OLSUN

-VERÇENİK DAĞCILIK KULÜP BAŞKANI EMİN ALİ KALCIOĞLU’ADINA 13 YILDIR ZİRVE YAPTIĞIMIZ EKREM ORHON’UN İSMİ OVİT TÜNELİNE VERİLMELİ’

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Rize-Erzurum karayolunun en yüksek zirvesi olan Ovit Dağında kış ulaşımı sağlanması için yapılan Ovit Tüneline Ekrem Orhon ismi verilmesi isteniyor.

14.300 metre uzunluğuyla şu anda Türkiye’de en uzun Dünyada 3.uzun çift tüplü Tünel olan Ovit Tüneline Rize-Erzurum karayolunun 1953 yılından sonra açılması için emeği geçen Rize eski Belediye Başkanı Yük. İnşaat Mühendisi Ekrem Orhon’un isminin verilmesi istendi. 13 yıldır Ekrem Orhon adına Ovit Dağının 3200 metrelik en yüksek zirvesine çıktıklarını söyleyen VERÇENİK Dağcılık Kulübü Başkanı ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Emin Ali Kalcıoğlu’biz Verçenik Dağcılık olarak Cumhuriyet Bayramı anısına 13 yıldır burada zirve yapıyoruz. Her 29 Ekimde yalnız biz değil birçok dağcı burada zirve yapıyor. Biz bu zirveye Ekrem Orhon ismini veriyoruz ve bayrağımız 3200 metrede sürekli dalgalanıyor. Cumhurbaşkanımız tarafından 2012 yılında temeli atılan ve 24 Haziran 2018 öncesinde tamamlanarak hizmete açılan Ovit Tüneline bölgemize çok emeği geçen 1983 yılında bu karayolunda vefat eden Ekrem Orhon adının verilmesini istiyoruz. Ekrem Orhon 1936 yılında Amerika İlinois Üniversitesinden Yüksek Mühendis olarak mezun olurken bitirme tezi Rize-Erzurum karayoluydu. Ömrünün en güzel yıllarını Ovit karayolu için harcayan Ekrem Babanın adının Cumhurbaşkanının açtığı Tünele verilmesini istiyoruz. Verçenik Dağcılık olarak Ovit Ekrem Orhon Tüneli ismini çok istiyoruz’dedi.

İlk yorumu siz yazın