-MİNARE 6 AY SONRA YENİDEN AYAĞA KALDIRILDI

-MİNARE 6 AY SONRA YENİDEN AYAĞA KALDIRILDI -İKİZDERE-GARZAVAN YAYLADA ÇIĞ TEHLİKESİ İÇİN YAPILAN PORTATİF MİNARE 3 YILDIR YATIRILIP KALDIRILIYOR İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-İkizdere ilçesinin Meşeköyüne ait Garzavan Yaylasında çığ tehlikesine karşı yapılan portatif minare bugün yeniden ayağa kaldırıldı. Minarenin 3 yıldır bu şekilde korunduğunu söyleyen İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ’köylülerimiz ince bir düşünce ile minarelerini..

Tarih : Okunma : 32 Defa Okundu... Yorum Yap

-MİNARE 6 AY SONRA YENİDEN AYAĞA KALDIRILDI

-İKİZDERE-GARZAVAN YAYLADA ÇIĞ TEHLİKESİ İÇİN YAPILAN PORTATİF MİNARE 3 YILDIR YATIRILIP KALDIRILIYOR

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-İkizdere ilçesinin Meşeköyüne ait Garzavan Yaylasında çığ tehlikesine karşı yapılan portatif minare bugün yeniden ayağa kaldırıldı.

Minarenin 3 yıldır bu şekilde korunduğunu söyleyen İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ’köylülerimiz ince bir düşünce ile minarelerini koruyor. Burası çığ gelen bir yer. Her yıl çığ dolayısıyla hasar gören yayla minaresine çözüm olarak 3 yıl önce 7 tane yağ varilini birbirine kaynak ederek 250 kg. ağırlığında 7 metre uzunluğunda bu minareyi yaptılar. Caraskal ile sonbaharda minareyi zarar görmemesi için yatırıyorlar, baharda yaylaya gelme vakti geldiğinde minareyi ayağa kaldırarak dikiyorlar. Güzel bir çalışma’ dedi.

Meşeköy Muhtarı Ahmet Tığcı’da yaptığı konuşmada’Garzavan yaylamızda yaz mevsiminde 300 hane bulunuyor. Genellikle hayvancılık yaparız. Cami minaremizi çığ zararına karşı ancak böyle koruyoruz. Yayla sonunda Eylül-Ekim aylarında kurduğumuz sistemle minareyi yatırıp muhafaza ediyoruz. Nisan ayın da da gelip tekrar ayağa kaldırıyoruz. Yağ varillerinden Rize’de bir ustaya yaptırdığımız minare görenlerinde ilgisini çekiyor’ dedi.

2050 metre rakımda bulunan İkizdere-Garzavan yaylasında kış mevsiminde 3-5 metre arasında kar yağdığı için sık sık çığ olayları yaşanıyor

İlk yorumu siz yazın