KUTLU DOĞUM’HZ. PEYGAMBER, TEVHİD VE VAHDET’ KONFERANSIYLA KUTLANDI.

-KUTLU DOĞUM’HZ. PEYGAMBER, TEVHİD VE VAHDET’ KONFERANSIYLA KUTLANDI. -İKİZDERE MÜFTÜLÜĞÜ VE TDV İKİZDERE ŞUBESİNİN ORTAKLAŞA DÜZENELDİĞİ PROGRAMA YOĞUN KATILIM OLDU. İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-2016 yılı Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla İkizdere Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İkizdere Şubesi tarafından düzenlenen ‘Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’konulu konferansa yoğun bir katılım oldu. İlçe Kültür Merkezi Konferans salonunda yapılan program..

Tarih : Okunma : 63 Defa Okundu... Yorum Yap

-KUTLU DOĞUM’HZ. PEYGAMBER, TEVHİD VE VAHDET’ KONFERANSIYLA KUTLANDI.

-İKİZDERE MÜFTÜLÜĞÜ VE TDV İKİZDERE ŞUBESİNİN ORTAKLAŞA DÜZENELDİĞİ PROGRAMA YOĞUN KATILIM OLDU.

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-2016 yılı Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla İkizdere Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İkizdere Şubesi tarafından düzenlenen ‘Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’konulu konferansa yoğun bir katılım oldu.

İlçe Kültür Merkezi Konferans salonunda yapılan program Şehitler için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Daha sonra AİHL ve Kuran Kursu öğrencisi Eyüp Ensar Kılıç tarafından Kur-anı Kerim tilaveti okunarak devam eden programın açılış konuşmasını Kaymakam Halil İbrahim Kazar yaptı. Kaymakam Kazar’Allah rızasını kazanmak için makam mevki gerekli değildir. Önce insan olmak azlım. İnsanları sevmek lazım. Şuurlu, bilgili ve edepli insan olduktan sonra insanlığa faydalı olunur. İnsanı seven kâinatı sever, Peygamberi sever’ dedi. Programa Güneyce ve Şimşirli Kur’an Kursları öğrencilerinin söylediği ilahilerle devam edildi. Güneyce Kuran Kursundan İsa Kaya, Furkan Yıldırım Vuran, Yunus Emre Aladağlı, Emre Meriç, Suat Özyel ve Şimşirli Kuran Kursundan Ferhat Fırat ile Arif Ali Keskin’in okuduğu ilahiler izleyenleri büyüledi.

Programın konusu olan ‘Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet’konulu konferansı İlçe Müftüsü Celal Malkoç verdi. Malkoç konuşmasında’1989 yılında küçük bir odada planlanan bu program çeyrek asırdan bu yana dünyanın her köşesinde kutlanmaya devam ediliyor. Yurt içi ve yurtdışında nerede Türk varsa Peygamberimizin doğumu 1 gün değil 2 hafta boyunca kutlanıyor. Her yıl yeni bir konu ile cemiyet karşısına çıkıyoruz. Hz. Peygamber İslam dininin insanlığa hitap ettiğini söyler. Din insan için vardır. İbadethaneler insanlar için vardır. İnsanlar sosyal meselelerini camilerde mescitlerde toplanarak çözerdi. Onun döneminde Mekke bir mihrap Medine bir minberdi. Peygamber sevgisini kıtalara taşımak insanlığa barış getirir. Biz yaşadığımız ilimizden, köyümüzden ve ailemizden tüm insanlık için sorumluyuz. İyi nesiller yetiştirmek lazım. Kutlu Doğum Haftası Mevlit kandili alternatifi değildir. Bu programlar bir araya gelmemize de vesile oluyor.

Vahdet Tevhid ve bizGüneyce İlahi Gurubu

Müslümanların kimlik kartıdır. Uluslararası pasaporttur. Tevhit inancını hayata dönüştürmeye Vahdet diyoruz. Allah o güzel elçiyi bize boşuna göndermedi. Tevhit sadece bir inanç değil hayat felsefesidir. Allah birdir. Bir olan Allah’a kul olmaya davet etmiştir. Tevhit kul’un Rabbi ile barışmasıdır. Kendi ile barışık olan insan herkesle barışık olacaktıor. Ailesiyle, komşularıyla, insanlıkla barışık olacaktır. Ten değil can kardeşi olmalıyız. Bugünkü terörün kaynağı fabrika ayarlarının bozulmasındandır. Hz.Peygamber hayatı boyunca Kelime-i Tevhidi dilinden düşürmemiştir. Mezhep yol demektir. O bizi Allahın yoluna götürmüyorsa mezhep değildir. Mabetler yalnız ibadet yeri değildir. Teknolojik ilaçlarla uyutulan nesiller sonrasında bugünkü anarşi hortlamıştır. Bir tarafta askere kurşun sıkan burada askere Fatiha okuyan gençler. Tevhid inancı için Laz, Kürt, alevi, Sünni, Çerkez, Boşnak dün Çanakkale’de yan ayna şehit olmadı mı? Şimdi bize ne oluyor. Allah bu vatan için mücadele eden emniyet ve güvenlik güçlerimize kolaylık versin zeval vermesin’ dedi.

Kutlu Doğum programına Kaymakam Halil İbrahim Kazar, İlçe Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, Jandarma Komutanı J.Üsteğmen Soner Ergün, Emniyet Amiri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gündüz,Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.Program sonunda katılanlara Müftülük tarafından 1 gül,1 veda hutbesi tablosu ve yemek ikramı yapıldı.Katılan

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş