İkinci el telefonlarda büyük şok!

Bir güvenlik firması, e-bay’de satılan kullanılmış akıllı telefonlardan bazılarını satın alarak yaptığı incelemede ilginç bir sonuca ulaştı. MAHREM FOTOĞRAFLARINIZ HERKESİN ELİNE GEÇEBİLİR Kullanıcıların, formatlayarak satışa sunduğu telefonları satın aldıktan sonra geri dönüştürme yazılımları ile telefonların hafızasını analiz eden güvenlik firması, telefon fabrika ayarlarına döndürülüp formatlandığı için silinmiş olduğu sanılan çok sayıda fotoğrafın kolayca geri döndürülebildiğini..

Tarih : Okunma : 17 Defa Okundu... Yorum Yap

Bir güvenlik firması, e-bay’de satılan kullanılmış akıllı telefonlardan bazılarını satın alarak yaptığı incelemede ilginç bir sonuca ulaştı.

MAHREM FOTOĞRAFLARINIZ HERKESİN ELİNE GEÇEBİLİR

Kullanıcıların, formatlayarak satışa sunduğu telefonları satın aldıktan sonra geri dönüştürme yazılımları ile telefonların hafızasını analiz eden güvenlik firması, telefon fabrika ayarlarına döndürülüp formatlandığı için silinmiş olduğu sanılan çok sayıda fotoğrafın kolayca geri döndürülebildiğini görmüş. Bunların arasında telefonların eski sahiplerine ait çok sayıda çıplak ve mahrem fotoğraf da bulunuyor. Dolayısıyla güvenlik firması, kullanıcıları telefonlarını satmadan önce, telefonun hafızasını daha güvenlik yollarla silmeleri için uyarıyor.

Çek güvenlik firması Avast’ın ilginç araştırmasına göre, ikinci elde satılan telefonlardan firma 40 bin fotoğrafı geri döndürmeyi başardı. Bunların 750’si kadın telefon kullanıcılarının kendilerini çıplak olarak çektiği selfie fotoğraflardan, 250’si erkek kullanıcıların çıplak fotoğraflarından oluşuyor. Avast 1500 aile fotoğrafının yanında 1000 kadar kayıtlı Google araması ve 750 adet de özel yazışma ve SMS ele geçirmiş.

Avast, dosyaları sadece silmenin onları gerçekten yok etmediğinin altını çiziyor ve dosyaları gerçekten yok etmek için üzerlerine başka dosyaların kayıt edilmesi gerektiğini hatırlatıyor. Bunun için de özel, “güvenli silme” uygulamaları bulunuyor ve farklı standartlarda, bir dosyanın üzerine, 2-3-5 veya 10 kez başka dosya yazarak, asıl dosyanın gerçekten bir daha geri dönüştürülemeyecek şekilde silinmesini sağlıyor.

İlk yorumu siz yazın