Huzurevi çalışanlarına “Ruh Sağlığı ve Biz” konulu seminer

Huzurevi çalışanlarına “Ruh Sağlığı ve Biz” konulu seminer İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonunda Fındıklı Huzurevi Yaşlı Bakım Merkezi çalışanlarına “Ruh Sağlığı ve Biz” konulu seminer verildi. İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Ruhsal hastalık tanıları ve hastalar son yıllarda ülkemizde ve tüm dünyada gündemdeki yerini..

Tarih : Okunma : 25 Defa Okundu... Yorum Yap

Huzurevi çalışanlarına “Ruh Sağlığı ve Biz” konulu seminer

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonunda Fındıklı Huzurevi Yaşlı Bakım Merkezi çalışanlarına “Ruh Sağlığı ve Biz” konulu seminer verildi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Ruhsal hastalık tanıları ve hastalar son yıllarda ülkemizde ve tüm dünyada gündemdeki yerini korumaktadır.” dedi.

Tepe, “Kişisel, çevresel ve doğal afetler gibi nedenlerden dolayı artan ruhsal hastalıkların tedavi boyutunun da oldukça zor ve uzun bir süreç aldığının yanı sıra hasta yakınlarının da yaşam kalitesini olumsuz etkilediği yapılan sosyal çalışmalarda ortada çıkmaktadır.” diye belirtti.

Tepe, Rize’deki kamu kurumlarına ve halka yönelik ruh sağlığı ve depresyon konularının verilmesi çalışmalarımız kapsamında devam edeceğini söyledi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Sosyal Çalışmacı Umay Aytin tarafından verilen seminerde huzurevi çalışanlarına, uyku bozukluğu, deprasyon, stres ve stresle başa çıkmanın yolları anlatıldı.

İlk yorumu siz yazın