Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklmalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İç Güvenlik Birimleri ile düzenlenen iftar programında "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek bu yolda yürüyoruz. 82 milyon kardeşliğine titrediği sürece Türkiye'ye yönelik saldırılar, milletimizin çelikten iradesi karşısında hezimete uğrayacaktır" ifadelerini kullandı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen İç Güvenlik Birimleri iftarında yaptığı..

Tarih : Okunma : 6 Defa Okundu... Yorum Yap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İç Güvenlik Birimleri ile düzenlenen iftar programında "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek bu yolda yürüyoruz. 82 milyon kardeşliğine titrediği sürece Türkiye'ye yönelik saldırılar, milletimizin çelikten iradesi karşısında hezimete uğrayacaktır" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklmalar

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen İç Güvenlik Birimleri iftarında yaptığı konuşmada, ramazan akşamında gönülleri buluşturdukları için İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teşekkür ederek, ramazan-ı şerifin, millet ile birlikte polisler, jandarmalar, bekçiler, güvenlik korucuları, sahil güvenlik personeli için hayırlar getirmesini diledi.

Ramazanın, kalplerin arındırıldığı, oruçla sabrın öğrenildiği, 11 ayın sultanı kutlu bir ay olduğunu dile getiren Erdoğan, “Ramazan, insani vasıflarımızın tekrar farkına vardığımız mübarek bir aydır. İdrak ettiğimiz bu bereketli günlerin, ülkemiz ve milletimizle beraber, tüm insanlık için barışa, huzura, refaha vesile olmasını diliyorum. Tüm şehitlerimizi, kemal-i edep ile yad ediyorum. Allah rahmet etsin. Vatanımızın bekası için ölümü göze alan gazilerimize, ülkem ve milletim adına minnettarlığımızı ifade ediyorum. Şehitlerimizin geride bıraktıklarına, Allah’tan sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Rabbim, şehitlerimizi cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın, onları Peygamber Efendimize cennette komşu eylesin.” diye konuştu.

“DÜNYANIN 34 FARKLI ÜLKESİNDE, 78 ŞEHİTLİĞİ OLAN BİR MİLLETİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, şehitleri ile yaşayan, şühedanın ölmediğine inanan, iman eden bir dinin mensuplarıyız. Biz, Macaristan’dan Japonya’ya, İngiltere’den Ürdün ve Yemen’e kadar dünyanın 34 farklı ülkesinde, 78 şehitliği olan bir milletiz. Biz, İstiklal Marşı’nda bile şehitliği arzulayan, şehitliği taltif eden, şühedanın emanetini evlatlarına hatırlatan bir toplumuz. Bunun için Türkiye, dünyanın en büyük şehitliğidir diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, merhum Mehmet Akif’in, yürekleri coşturan ifadesiyle bu durumu İstiklal Marşı’nda “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı / Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı / Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı / Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı / Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda / Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda / Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda / Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda” mısralarıyla anlattığını söyledi. 

“Biz, işte böyle yüksek bir şuurla, böyle müstesna bir şehadet bilincine sahip, böyle bir medeniyetin müntesipleriyiz.” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Şehitlerimizin uğruna, canlarını verdikleri kutlu emanete halel getirmemek, bizim en önemli görevimizdir. Hamdolsun bugüne kadar da şehitlerimizin ruhlarını, muazzeb etmedik. Geçtiğimiz günlerde, annesiyle beraber 11 aylık Bedirhan bebeği, vahşice şehit eden teröristleri yakalayıp, adalete teslim ettik. Bölücü terör örgütü başta olmak üzere bu milletin birliğine, beraberliğine, canından aziz bildiği değerlerine kast eden katil sürülerinden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle sorduk, sormaya da devam edeceğiz. 

Kaynak: Hürriyet

İlk yorumu siz yazın