BUNA DOĞRU HABERCİLİK DİYEMEM

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle BUNA DOĞRU HABERCİLİK DİYEMEM Gazetecilik doğru haber yapmaktır. Habercilik vatandaşı aldatmamaktır. Şehirden gelip ilçede taşrada yaşayanlarla alay etmemektir. İlçede yapılan Petran kar şenliği ile ilgili yapılan haberde iki ayrı ayrıntıya takılmış durumdayım. Beni tanıyanlar iyi bilir. Haberde eksiklik olabilir ama hata olmamalı. Yapılan hata bölgeyi bağlar. İsim vermeyeceğim ama kim yazdığını..

Tarih : Okunma : 34 Defa Okundu... Yorum Yap

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

BUNA DOĞRU HABERCİLİK DİYEMEM

Gazetecilik doğru haber yapmaktır.

Habercilik vatandaşı aldatmamaktır.

Şehirden gelip ilçede taşrada yaşayanlarla alay etmemektir.

İlçede yapılan Petran kar şenliği ile ilgili yapılan haberde iki ayrı ayrıntıya takılmış durumdayım.

Beni tanıyanlar iyi bilir.

Haberde eksiklik olabilir ama hata olmamalı.

Yapılan hata bölgeyi bağlar.

İsim vermeyeceğim ama kim yazdığını biliyorum.

Haberde İkizdere Belediye Başkanını İlçe Kaymakamı diye servis ederseniz sizin inandırıcılığınız kalmaz beyler. Hasan Kösoğlu ilçenin Kaymakamı değil Belediye Başkanıdır. Üstelik yeni değil 3 dönemdir ilçede Belediye Başkanıdır.

-Eleştirdiğim haberde 2 ayrı paragraf var ki evlere şenlik. Yanlış yazılan iki paragraf aşağıdaki gibi, ‘’ İkizdere Kaymakamı Hasan Kösoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en güzel yerinin Karadeniz, Rize’nin en güzel yerinin de İkizdere Vadisi olduğunu söyledi.’’ – Rize’nin İkizdere ilçesindeki Petran Yaylası’nda bu yıl 12’incisi düzenlenen Petranboard Kayak Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu.’’

Değerli arkadaşlar haber detaylarına biraz daha önem verelim.

Şehirden geldiniz diye her şeyi bilmeyebilirsiniz ama sorabilirsiniz.

Hasan Kösoğlu’nun Kaymakam olmadığı gibi Petran Yayla değildir. Bugünkü ismi Meşeköy olan Petran Köydür ve Muhtarlığı vardır, taşımalıya geçmeden önce köyde ilkokul da vardı.

İlk yorumu siz yazın