ANADOLU MEKTEBİ’NDEN BAŞKAN AYTEKİN’E ZİYARET

ANADOLU MEKTEBİ’NDEN BAŞKAN AYTEKİN’E ZİYARET Yusufeli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde kurulan Anadolu Mektebi’nden Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’e ziyaret. 5 aydır Yusufeli’nde 15 öğrenciyle okumalarını yürüten Anadolu Mektebi öğrencileri, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’i ziyaret etti. Önümüzdeki günlerde ilçedeki okullarda panelist olarak sunumlarını yapacak olan Anadolu Mektebi öğrencileri, kendilerine bu süreçte maddi,..

Tarih : Okunma : 45 Defa Okundu... Yorum Yap

ANADOLU MEKTEBİ’NDEN BAŞKAN AYTEKİN’E ZİYARET

Yusufeli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde kurulan Anadolu Mektebi’nden Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’e ziyaret. 5 aydır Yusufeli’nde 15 öğrenciyle okumalarını yürüten Anadolu Mektebi öğrencileri, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’i ziyaret etti. Önümüzdeki günlerde ilçedeki okullarda panelist olarak sunumlarını yapacak olan Anadolu Mektebi öğrencileri, kendilerine bu süreçte maddi, manevi destek Başkan Aytekin’e desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Bu dönem Mustafa Kutlu’nun okumaları yapan öğrenciler, Kutlu’da, gelenek ve modernizem, şehir ve köy hayatına bakış, tasavvuf anlayışı, Anadolu insanı, köy ve şehir çatışması gibi birçok konuyu çalışıp bu çalışmalar neticesinde edebiyat hocalarının da destekleriyle sunum metinleri oluşturdular. Önümüzdeki dönemde de Tarık Buğra, Necip Fazıl Kısakürek, Nurettin Topçu, Sezai Karakoç, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cengiz Aytmatov gibi edebiyatımızın ve düşünce dünyamızın önde gelen birçok ismini ele alacak olan öğrenciler panellerin hemen ardından okumalarına devam edecekler.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, “Öncelikle Anadolu Mektebi okuma grubumuzu, edebiyat hocalarımızı ve personelimiz Taner ATICI’ yı yaptıkları bu çalışmadan dolayı tebrik ediyorum. Bir neslin inşasında bu çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu toprağın sesi, Anadolu coğrafyasının vicdanı olarak gördüğüm, Mustafa KUTLU, Nurettin TOPÇU ve Necip Fazıl KISAKÜREK gibi yazarlarımızı öğrencilerimizle buluşturmaktan dolayı son derece memnunuz. Öğrencilerimizi dinlediğimde özellikle bu toprakların metinlerinden birtakım nükteler duymak beni heyecanlandırdı. Bundan sonraki süreçte de Anadolu Mektebi okuma grubumuzu ve eğitimcilerimizi desteklemeye devam edeceğim.” dedi.

Yusufeli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde ve Sosyal ve Kültürel İşler Personeli Taner Atıcı rehberliğinde kurulan Anadolu Mektebi’nde Melike Topçu, Abdülkerim Yazıcı, Abdülkadir Budak, Hilal Ardıç, Nazlıcan Gürsoy, Berfin Mızrak, Ahmet İsak Gören, Seher Alp ve Ali Küçükalkan bulunuyor. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş