“Açık Kapı” Bürolarına, Bugüne Kadar 104 Bin Başvuru Yapıldı

Ankara (CUHA) – Açık Kapı bürolarına, 2017 yılından bugüne kadar toplam 104 bin başvuru yapıldı. Bu başvuruların 99 bin 533’ü sonuçlandırıldı. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “vatandaş memnuniyetini arttırmak ve uzun süredir devam eden sorunlara çözümler üretebilmek” amacıyla, valilik ve kaymakamlıklarda hayata geçirilen Açık Kapı bürolarına, bugüne kadar toplam 104 bin başvuru yapıldığı belirtildi. Bu başvuruların..

Tarih : Okunma : 24 Defa Okundu... Yorum Yap

Ankara (CUHA) – Açık Kapı bürolarına, 2017 yılından bugüne kadar toplam 104 bin başvuru yapıldı. Bu başvuruların 99 bin 533’ü sonuçlandırıldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “vatandaş memnuniyetini arttırmak ve uzun süredir devam eden sorunlara çözümler üretebilmek” amacıyla, valilik ve kaymakamlıklarda hayata geçirilen Açık Kapı bürolarına, bugüne kadar toplam 104 bin başvuru yapıldığı belirtildi. Bu başvuruların 99 bin 533’ünün sonuçlandırıldığı kaydedilen açıklamada, 2019 yılında Açık Kapı bürolarına toplam 38 bin 297 vatandaş başvurusu gelirken bu başvuruların 34 bin 180’inin sonuçlandırıldığı bildirildi.

Açık Kapı Projesi’nin 2017 yılında hayata geçirildiği anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:

“İlk aşamada 81 il valiliği ile İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde 48 ilçe kaymakamlığında faaliyete geçirilen Açık Kapı büroları, ikinci aşama olarak bu yıl 112 ilçe kaymakamlığında daha açılması hedefleniyor. Vatandaşlar valilik ve kaymakamlıklara gelerek, burada bulunan personel ile yüzü yüze görüşerek başvuru yapabiliyor. Aynı zamanda www.acikkapi.gov.tr web sitesi ile iOS ve Android telefonlardan indirilen Açık Kapı Mobil uygulaması üzerinden de başvurula biliniyor. Başvurular, Açık Kapı yazılım sistemine kaydedildikten sonra içeriğine göre sistem üzerinden ilgili kurumda görevlilere yönlendiriliyor. 7 iş günü içerisinde ilgili kurumlardan gelen cevaplar vatandaşlara iletiliyor. Vatandaşlar sürecin her aşamasını başvuru numarasıyla internet üzerinden veya mobil telefonuyla takip edebiliyor.

Açık Kapı Bürolarına valilik/kaymakamlık hizmetleri, emniyet ve güvenlik hizmetleri, uyuşturucu ile mücadele, sosyal hizmetler, eğitim, yerel yönetimler, sağlık gibi konularda başvurular yapılabiliyor.  Konusunda uzman Açık Kapı personeli, Vali ve Kaymakamlar ile Bakanlığımızca merkezden takip ediliyor.”

 

İlk yorumu siz yazın