RAMAZAN’DA SPOR VE BESLENME NASIL OLMALIDIR? Haber: Bayram Ali Kavalcı Ramazan ayında sağlıklı beslenme ve spor nasıl olmalıdır noktasında yaptığı çalışmalarla Türkiye kamuoyu tarafından tanınan, Muş Alparslan Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Ömer KAYNAR, “ Ramazan ayının yaz dönemine gelmesi nedeni ile açlık süresinin uzaması, aşırı sıcaklık ve nemin fazla olmasından..

Tarih : Okunma : 17 Defa Okundu... Yorum Yap

RAMAZAN’DA SPOR VE BESLENME NASIL OLMALIDIR?

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Ramazan ayında sağlıklı beslenme ve spor nasıl olmalıdır noktasında yaptığı çalışmalarla Türkiye kamuoyu tarafından tanınan, Muş Alparslan Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Ömer KAYNAR, “ Ramazan ayının yaz dönemine gelmesi nedeni ile açlık süresinin uzaması, aşırı sıcaklık ve nemin fazla olmasından kaynaklı vücudumuzun oruçtan etkilenmesi kaçınılmazdır. Buna rağmen diyet uygulayan, günlük, amatör ve profesyonel spor yapan kişilerin sağlık problemi yoksa oruç tutmalarında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Profesyonel sporcular dahil olmak üzere oruç tutanların belli başlı kurallara uyulduğu takdirde ramazanda oruç tutmanın, zayıflamak, sağlıklı kilo düşmek ve vücudu formda tutmak gibi birçok yararı bulunmaktadır.” diye konuştu.

Ramazan ayında spor yapanların dikkat etmesi gereken hususlardan bahsedelim:

Dr. Ömer KAYNAR, “Öncelikle ramazan ayında öğün sayısı değiştiğinden dolayı diyet veya spor yapanların beslenme düzeni değişmektedir. Öğün sayısı ve düzeni değişse de, günlük alınması gereken karbonhidrat, yağ, protein, vitamin ve mineraller mutlaka alınmalıdır. Ramazan sürecince hangi spor dalıyla uğraşılırsa uğraşılsın aslında oruç tutulmayan dönemle karşılaştırılınca oruç tutulan dönemde egzersizde oluşan mineral ve su kayıpları miktarı açısından ciddi bir farklılık yoktur. Tek ve önemli farklılık oruç tutulan dönemde bu kayıpların hemen yerine konma şansının olmamasıdır. Bu da vücudun zayıf düşmesine neden olabilir. Dolayısı ile Ramazan ayında, sporcuların oruç ibadetini gerçekleştirdikleri zamanlarda antrenman programı ve beslenme planlamaları gerekmektedir.” dedi.

İlk yorumu siz yazın